Vsi si želimo, da bi baterija našega telefona zdržala kar se da dolgo. Ko se telefon ugasne zaradi slabe baterije, ga velikokrat uporabimo med polnjenjem. Kako pa lahko to škoduje vašemu pametnemu telefonu?

Specializiran portal za pametne telefone Betech pojasnuje, da ob polnjenju telefona temperatura le-tega naraste. Uporaba telefona med polnjenjem bo tako uporabljala energijo, ki v tistem trenutku kroži v vaš telefon. To pomeni, da bo polnjenje bolj neučinkovito, vaša naprava pa bo morda zaradi tega postala bolj počasna.

Na drugi strani pa je odvisno kaj med polnjenjem počnete na vaši napravi. Če boste le odgovorili na nekaj sporočil, se to na napravi ne bo bistveno poznalo.

Če pa med polnjenjem gledate videje, igrate igrice, uporabljate GPS, prenašate datoteke idr., pa bo telefon uporabil funkcije, ki za delovanje potrebujejo velik delež procesorja. To bo povzročilo zvišanje temperature vašega telefona.

Kako lahko uporaba med polnjenjem škoduje napravi?

Naprava se lahko pregreje, življenjska doba baterije pa se lahko izjemno skrajša. Če pride do velikega pregrevanja, lahko naprava tudi eksplodira.

Nasveti za ustrezno uporabo baterije naprave

Strokovnjaki svetujejo, da se naj naprava ob vsakem polnjenju ugasne, če pa že mora biti prižgana, pa naj jo uporabniki ne uporabljajo preveč.

Vir: Americatv

Komentarji