Poletje se bliža in z njim tudi komarji, ki lahko prav v večernih urah predstavljajo veliko nadlogo. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zjutraj zbudili z večimi piki komarjev, ti pa so napadli ravno vaše sklepe in stopala?

Komarji imajo sposobnost dobrega zaznavanja vonja, s katero lahko zaznajo svojo žrtev. Znanstveniki pravijo, da komarje privlači vonj bakterij, ki se nahajajo v človekovih stopalih.

Portal Aniticimex pravi, da lahko kljub dobri higieni na naši koži najdemo mikroorganizme. V primeru stopal pa je število teh mikroorganizmov bistveno večje kot drugje po telesu. Ravno to bi naj bil razlog za večje število pikov komarjev na vaših nogah.

Kako pa se izogniti pikom komarjev?

Dobra rešitev za preprečitev pika komarjev je nošenje daljših oblačil in daljših nogavic. S tem boste preprečili pik na najbolj občutljivih mestih (kolena, stopala, komolci, zapsetja…). Za dobro rešitev proti komarjev se izkažejo tudi komarniki, ki bodo nadležne komarje zadržali zunaj kljub odprtimi okni. Če pa je vročina čez noč prevelika pa si na kožo nanesite kremo oziroma sprej proti komarjem in upajte na najboljše.

 

Vir: Americatv

Komentarji