Veliko ljudi meni, da uživanje sadja pred spanjem povzroča dodatne kilograme oziroma daje občutek napihnjenosti. Po aktualnih raziskavah nutricionistke Sandre Abu-Sabbah pa gre očitno le za izmišljotino ali mit.

Zgoraj omenjena nutricionistka je v pogovoru za RPP News povedala, da sadje vsebuje sladkorje, ki so nujno potrebni za delovanje človeka in podajo dodano vrednost kalorij, ne glede na to kdaj so zaužiti.

Priporočljiv vnos sadja na dan je okoli 3 do 5 kosov. Če boste prekoračil dnevni potrebni vnos kalorij za vaše telo se boste zredili, ne glede na to od kod prihajajo te kalorije.

Če želite izgubiti odvečne kilograme in skrbeti za svoje zdravje, imamo za vas nekaj predlogov izbora sadja, ki bo odlična izbira pri večernem prigrizku.

Jabolko: Za mnoge velja pregovor jabolko je zjutraj zlato, opoldne srebrno, zvečer pa svinčeno. Resnica pa je, da imajo jabolka malo kalorij in jih je zdravo uživati kadarkoli čez dan.

Jagodičevje: Jagode, borovnice, maline itd. Jagodičevje ima veliko antioksidantov in vitamina C in bo dobra izbira kadarkoli čez dan.

Kivi: Zelo priporočljiv sadež, ob uživanju katerega se boste počutili lahke, hkrati pa bo kivi po vsej verjetnosti izničil željo po sladici.

Melona: Sestavljena iz 90% vode ima majhen delež kalorij, hkrati pa je osvežilna in bogata s kalcijem.

Kateri sadež je najbolje uživati zvečer/ponoči?

Hruške/jabolke v kombinaciji z zelenjavo, solata in češnjev paradižnik so najboljši zavezniki, ko pride do nočnih prigrizkov. Vsa navedena živila so bogata z vodo in vitamini.

Vir: Americatv

Komentarji