V prihodnjih tednih bo Google zagnal Duo. Gre za aplikacijo za video klice preko spleta. Z njo boste lahko ponovno stopili v stik z družino in prijatelji v času socialne izolacije. S tem bo Google poskušal konkurirati aplikacijama MS Teams in Zoom, ki sta najpogosteje uporabljene za ohranjanje stikov in delo od doma.

Če boste klepetali le z eno osebo, bo uporaba aplikacije precej enostavna, pogoj za skupinski klepet pa je Google račun. Aplikacijo bo mogoče uporabljati znotraj brskalnika Chrome. Duo bo ponujal družinski način, ki bo omogočal risanje po zaslonu v realnem času in uporabo efektov, ki spominjajo na tiste iz aplikacije Snapchat. Duo bo skril gumba za utišanje in konec klica, tako bodo napravo lahko uporabljali tudi otroci, ne da bi klic po nesreči prekinili.

Snapchatu podobni efekti bodo na voljo tudi v klicih na Android in iOS napravah. Prvi efekti so že na voljo. Eden izmed njih osebo spremeni v cvet v vazi. Pri ameriški multinacionalki Google trdijo, da bodo v aplikaciji Duo uporabili nov zapis videa, ki bo izboljšal kvaliteto posnetka in povečal število udeležencev v video klicu z 8 na 12. Funkcije nove aplikacije Google Duo si lahko ogledate v spodnjem promocijskem posnetku.

 

Povzeto po: theVerge

J. R.

Komentarji