Tudi moški lahko doživi več orgazmov med enim spolnim odnosom, potrebno je malo vaje in volje. Če se naučite nadzorovati vaš izliv, lahko doživite vmesne brez izlivne orgazme. Ti seveda niso tako zelo močni vendar lahko poskusite. 

Velikokrat enačimo orgazem z izlivom, vendar temu ni vedno tako. Orgazem se ponavadi doživi 7-10 sekund pred dejanskim izlivom. Izliv pa je zadnja stopnja stimulacije, ki vključuje sprostitev semenske tekočine.

Za večino moških je fizično nemogoče, da bi doživeli več orgazmov z izlivom v kratkem času, saj telo potrebuje nekaj časa za regeneracijo. Večkrat v kratkem času pa lahko doživite orgazem brez izliva. Seveda občutek nebo enako dober, zato malo znižajte svoja pričakovanja. Vseeno pa bolje več orgazmov.

Torej orgazem brez izliva lahko dosežete s treniranjem PC mišice (pubococcygeus), to so mišice medeničnega dna, ki predstavljajo oporo mehurju in prostati. Vajam za te mišice pravimo Keglove vaje, ki pa jih lahko izvajata oba spola. Vaje se izvajajo tako da napenjate in sproščate te mišice, tako kot to počnete med uriniranjem. Ko dobite občutek, kje se mišice nahajajo, jih napnite in zadržite nekaj sekund, nato popustite. Z vsakodnevnim treniranjem se bodo vaše PC mišice utrdile in čez čas boste uspeli zadržati izliv. Zato vaše telo ne bo potrebovalo časa za regeneracijo in orgazem boste lahko doživeli večkrat zapored. Po nekaj orgazmih izliva ne bo mogoče več zadržati, zato se le prepustite.

Če imate težave z zadrževanjem izliva, poskusite kakšen drug položaj in mogoče vam bo uspelo.

Lahko se zgodi, da vam to ne bo uspelo, vseeno pa lahko poskusite skrajšati svoj čas regeneracije po izlivu. Ta se krajša z več testosterona v vašem telesu. Testosteron hkrati poskrbi za boljše orgazme. Za njegovo zadostno količino pa poskrbite z gibanjem, vsaj osem urnim spanjem in zdravim prehranjevanjem.

L. Z.

Komentarji