V enem izmed prejšnjih člankov smo pisali, da mobilnim telefonom vrednost precej hitro pada. Ko potrebujete denar ali pride čas, da prodate mobilni telefon, želite od njega iztržiti čim več. Če za svoj mobilni telefon dobro skrbite, ga lahko prodate za višjo ceno. Predstavili vam bomo nasvete, ki so dobri za vašo napravo tudi, če je ne želite prodati.

1. Ovitek je ključnega pomena

Verjetno ga že uporabljate za zaščito hrbtne strani telefona. Za prodajo je bistvenega pomena, da je mobilni telefon v dobrem stanju. Priporočamo nakup ovitka preden začnete uporabljati telefon, saj se nikoli ne ve, kdaj vam lahko pade na tla.

2. Zaščita zaslona

Odločite se za stekleno in ne plastično zaščito zaslona. Spletne trgovine in operaterji ponujajo zelo veliko možnosti. Še bolje je, da imate na zalogi dodatno zaščito. Tako zaščito zaslona zamenjate takoj po poškodbi ali pa jo prodate zraven mobilnega telefona.

3. Shranite škatlo in vse dodatke

Telefon v prvotni embalaži bo naredilo napravo bolj privlačno za prodajo, kar pomeni kakšen evro več.

4. Čiščenje pred prodajo

Ne glede na to, če prodajate telefon neznancu, operaterju ali proizvajalcu, je zelo pomembno, da ga očistite. Za telefon, ki izgleda in deluje kot nov, boste dobili več denarja.

Ne pozabite, da ustvarite varnostno kopijo svojih podatkov in vrnete napravo na tovarniške nastavitve, preden jo prodate. Tako boste zaščitili svoje osebne podatke, fotografije in druge podatke, ki jih potrebujete pri menjavi mobilnega telefona. Če je poškodovan, ga popravite na pooblaščenem servisu.

Povzeto po: AmericaTV

J. R.

Komentarji