Kakšne vrste telovadbo sploh lahko dobite med odejami? Koliko kalorij dejansko pokurite med seksom? Zagotovo ste se že kdaj vprašali kaj podobnega.

Marsikdo misli, da s seksom pokuri zelo veliko kalorij. Koliko jih boste vi je odvisno od vaše postave, zdravja in številnih drugih dejavnikov.

V letu 2013 so izvedli raziskavo, ki je vključevala heteroseksualne moške in ženske. Prišli so do ugotovitve, da poprečen moški v tridesetih minutah seksa pokuri približno 100 kalorij, povprečna ženska pa nekaj manj in sicer 70. Kar pomeni, da je pri moških število pokurjenih kalorij 4,2 na minuto, pri ženskah pa 3,1.

Mogoče se to zdi nekomu veliko, zato vam naj za primerjavo zaupamo, da povprečen moški pri pol-urni telovadbi v fitnesu pokuri 275 kalorij. Številka je precej večja, vendar se morate zavedati, da je vadba v fitnesu ponavadi intenzivnejša. Se pa verjetno lahko strinjamo, da je seks hkrati užitek in med njim sploh ne mislimo na pokurjene kalorije.

Pomnožite svoj čas aktivnosti med odejami s 4,2 in dobili boste približno številko koliko kalorij pokurite.

Če se želite znebiti odvečnih kilogramov in želite zamenjati fitnes za seks, to ni najpametnejša odločitev, saj s seksom ne boste pokurili niti pol toliko kot s fitnesom. Lahko pa je seks dodatek k fitnesu, takrat pa bo definitivno spodbudil hujšanje.

Mnogi pa se verjetno zavedate, da ima seks ostale pozitivne učinke, ki jih ni vredno zanemariti. Znanstveno je dokazano, da seks izboljša počutje in okrepi imunski sistem. Nekateri pa trdijo celo, da naj bi zmanjšal tveganje obolenja za rakom.

Pridobljeno: Men’s Health

L. Z.

Komentarji