Pripravljate se za svečan dogodek, za katerega se morate elegantno obleči, v omari pa vam visita tako metuljček kot kravata. A kako se odločiti, kaj je bolj primerno? Sledite spodnjim nasvetom, ki smo jih pripravili za vas in hitro boste ugotovili, kateri dodatek je bolj primeren za k določenim oblačilom.

Oblečeno imate nagubano srajco

Nagubana srajca je izredno formalen kos oblačila, zato zraven dodajte metuljčka. Če se kadarkoli zgodi, da poleg takšne srajce nosite kravato, naredite eno izmed naslednjih stvari: a) zamenjajte srajco ali b) kravato zamenjajte za metuljčka.

Oblečen imate smoking

Če veste, da morate obleči smoking, gre zagotovo za izredno formalen dogodek, s precej strogimi pravili oblačenja. Če so pravila izredno stroga, nosite metuljčka, če je dogodek bolj sproščen pa lahko izberete kravato. A ostanite pri svileni ali satenasti črni, saj je najbolj preprosta in elegantna.

Oblečeno imate obleko

Pri obleki je vse odvisno od vas. Metuljčki so bolj nenavadni, zato boste z njim zagotovo naredili večji vtis in boste hitreje opazni v množici. Kravata je zagotovo bolj predvidljiva izbira, a pri obleki je izbira popolnoma vaša, saj pri takšnem stilu ni napačne odločitve.

Odločiti pa se morate tudi o barvi in vzorcu kravate ali metuljčka, saj imate z obleko večmanverskega prostora in se lahko lažje igrate z različnimi vzorci.

Nočete nositi kravate

Odločitev, da ne nosite kravate je precej drzna, a vam tega ne priporočamo za bolj formalne dogodke. Če se odpravljate na izredno moden in trendi dogodek, potem si to lahko privoščite in kravate ne dodate k obleki.

Če se slučajno odločite za metuljčka pa vam še vedno ostane kar nekaj možnosti, ki jih lahko raziščete. Pri kravatah se sicer lažje igrate z barvami, pri metuljčkih pa pozornost usmerite predvsem na material.

 

K. R.

Komentarji