Zaradi koronavirusa je mnogo ljudi obtičalo doma. Večina javnih objektov je zaprtih. Sem spadajo tudi avtomobilski muzeji. Ker živimo v 21. stoletju, lahko te priljubljene ustanove še vedno obiščete z interaktivnimi in virtualnimi ogledi. Tu so najboljši muzeji avtomobilov, katere lahko obiščete iz domačega naslonjača.

Porsche Museum

To je enostavno eden izmed boljših avtomobilskih muzejev na svetu. Muzej Porsche v Stuttgartu je zbirka najbolj ikoničnih in najvplivnejših športnih avtomobilov, dirkalnikov in celo enega traktorja. Navidezni ogled muzeja omogoča raziskovanje osupljivo načrtovane stavbe in vseh jeklenih konjičkov v njej. Za ogled kliknite tu.

Mercedes-Benz Museum

Tudi ta muzej se nahaja v Stuttgartu. Ogromna zbirka avtomobilov je predstavljena na dinamičen in privlačen način. Muzej si lahko navidezno ogledate tukaj. Če imate VR-očala, si lahko na Mercedesovem YouTube kanalu ogledate 360-stopinjske posnetke.

Museo Lamborghini

Lamborghinijev muzej v mestu Sant’Agata Bolognese v Italiji si lahko ogledate z Google Street View-om. V zbirki lahko sledite zgodovini podjetja od samega začetka leta 1963.

Museo Ferrari

Ferrari ima v Italiji dva muzeja –  prvega zraven tovarne v Maranellu in drugega v Modeni. Oba sta dostopna preko Google Street View-a. Bodite pripravljeni, videli boste veliko rdečega.

Preverite tudi naslednje muzeje:

Povzeto po: MotorTrend

J. R.

Komentarji