Ne obremenjujte se, če niste več najstniki. Te pustolovščine so primerne tudi za starejše ljudi, bodo pa v vas vzbudile adrenalin. Vsekakor pa ni nobene starostne omejitve in jih lahko izvede vsak.

Plavanje z morskimi psi

Najboljši čas in kraj je takrat ko se okoli 1500 morskih psov seli okoli obale Mehike. To je izjemna priložnost, da zaplavate z nežno gmoto morskih psov. Dotikanje pa je prepovedano, saj je to ogrožena vrsta. Zelo verjetno boste poleg morskih psov videli še želve, ribe in druge prečudovite morske živali.

Če si želite še več adrenalina, obiščite Fiji, kjer lahko zaplavate z osmimi različnimi vrstami morskih psov, tudi z malo bolj nevarnimi.

Polet z vojaškim (reaktivnim) letalom

Zagotovo ste si kdaj želeli postati astronavt. Seveda z vojaškim letalom ne boste poleteli v vesolje, boste pa imeli takšen občutek. Hitrost in različne akrobacije vam bodo zavrele kri v žilah.

Iz oči v oči z medvedom

V arktični tundri je to odlična možnost, saj tam organizirajo vodene oglede. Ker v parku ni veliko obiskovalcev, lovljenje medvedov pa je prepovedano, se medvedi ljudi ne bojijo in niso do njih napadalni.

Soočite se s svojim največjim strahom

Karkoli že to je ga lahko premagate, če je to višina, pojdite v zabaviščni park ali pa poletite z letalom/padalom. Če se bojite določene živali, se z njo soočite. Dandanes je ponujenih veliko zabavnih aktivnosti, s katerimi lahko premagate svoje strahove, ne da bi se zavedali.

Po tem ko boste strah premagali se boste počutili veliko bolje. Zdaj pa hitro skočite v pustolovščino in si v telo spustite adrenalin.

Pridobljeno: Men’s Health

L. Z.

Komentarji