Govedina

Če želite pridobiti mišično maso, mora biti goveje meso brez maščob in dodatkov glavna jed na vašem meniju. Pusta govedina ima veliko koristnih snovi, kot so železo, cink in vitamin B. Govedina vašemu telesu zagotavlja visokokvalitetne beljakovine (vse beljakovine niso enake) in visoke vrednosti aminokislin, ki skupaj z inzulinom spodbujajo mišično rast.

Piščanec (brez kože)

Enako kot govedina, je piščančje meso odličen vir visokokakovostnih beljakovin. Piščanec je odličen tudi zato, ker obstaja veliko različnih načinov, kako ga pripraviti in se ga je zato težko naveličati.

Skuta

Skuta je skoraj v celoti sestavljena iz beljakovine kazein. Kazein je počasi prebavljiva mlečna beljakovina, ki je popolna za vzdrževanje mišic. Odlična je za ljudi, ki jedo redkeje, kot je priporočeno. Poleg tega pa je odličen vir vitamina B12, kalcija in veliko ostalih hranilnih snovi.

Jajca

Jajca poleg visokokakovostnih beljakovin vsebujejo tudi dobre maščobe, 9 osnovnih aminokislin in vitamin D. So zelo vredno živilo, glede na to da so dokaj ugodna.

Tuna in ostale ribe

Ribe so nasplošno bogate z beljakovinam in omega 3 maščobnimi kislinami, vsebujejo pa malo maščob. Zato so odlične za kurjenje maščob in uravnavanje telesnih procesov, kot je metabolizem.

Polnozrnate jedi

Te jedi se prebavljajo bolj učinkovito in zato telesu zagotavljajo več hranilnih snovi, kot mleta zrna. Polnozrnate jedi bodo ohranjale vašo energijo na visokem nivoju in krepile vaše zdravje.

Sadje in zelenjava

So bogati z antioksidanti, ki so glavni dejavniki pri ohranjanju zdravja in pri imunskem sistemu, poleg tega telesu zagotavljajo tudi veliko vitaminov.

 

Pridobljeno: Breaking Muscle

L. Z.

Komentarji