Zgolj dve leti je od tega, ko so pri podjetju Facebook naznanili, da bomo lahko preko njihove aplikacije Messenger, ki je primarno namenjena pogovorom, igrali tudi igre. Era Messengerjevih iger se očitno končuje, saj so pri Facebooku ugotovili, da igre vplivajo na hitrost aplikacije, poleg tega pa se obeta posodobitev, ki bo aplikacijo poenostavila.

Več kot milijarda uporabnikov tega družbenega omrežja se je v zadnjih mesecih kar nekajkrat srečala z nedelujočo aplikacijo za sporočila. Navadno se je pojavila težava pri pošiljanju avdiovizualnih datotek (slik, videov). Verjetno ste tudi slišali za #facebookdown, ki se je zgodil marca letos. Za to sicer niso krive zgolj igre v Messengerju, so pa definitivno ena izmed “težav”, pojasnjujejo pri Facebooku.

Igralska izkušnja je sedaj zelo personalizirana. Uporabniki si lahko med seboj pošiljajo sporočila med igranjem, prav tako se vse samodejno shranjuje. Na voljo so tudi lestvice rezultatov, turnirji in podobno.

Igre ostajajo, a spremenjene

Igre bodo sicer še vedno ostale, a bodo dostopne preko zavihka “Facebook Gaming”. Kakšne bodo spremembe iger, kakšna bo uporabniška izkušnja in predvsem igralna izkušnja zaenkrat v Facebooku niso razkrili, so pa povedali, da bo sprememba doletela najprej uporabnike Apple naprav in šele nato uporabnike Androida, pišejo pri Računalniških novicah.

Komentarji